Американците действително са стъпили на Луната

Появи се още едно доказателство в полза на твърдението, че американците са стъпили на Луната, предаде сайтът new.ru. Снимките на лунната повърхност, направени от индийския спътник "Чандраян-1", потвърждават работата на астронавтите на Луната по време на експедицията на Apollo-15 през 1971 г.
По информация на главния сътрудник в Индийската организация за космически изследвания (ИСРО) Пракаш Чаухан, като неопровержими доказателства служат изображения, получени с помощта на хиперспектрална камера, работеща на борда на апарата, с който радиосигналът е бил прекъснат в края на август. Те са документирали както местоположението на кацащия на Луната модул, така и следите, оставени от колелата на лунохода, използван от астронавтите при придвижването по лунната повърхност.
Както е известно, в течение на много години се разпространяваха слухове, според които американските астронавти вероятно не са стъпвали на Луната, а кадрите, предавани по телевизиите в целия свят, са били снимани в Холивуд. Според известния руски космонавт Алексей Леонов „тези, които сериозно вярват, че американците не са били на Луната, могат да бъдат само напълно невежи хора“. Както припомня Леонов, първият човек, започнал да разпространява тези слухове, е влязъл в затвора за клевета.

Станете почитател на Класа