Общуването намалява риска от инфаркт, инсулт и грип

Социалната активност е също толкова важна за поддържането на здравето, колкото и физическата активност, правилното хранене и медикаментите, съобщи електронното издание newsru.com.
Резултатите от изследването, осъществено от британски и австралийски учени, е публикувано във в. „Дейли експрес“. Активното общуване в рамките на различни социални групи помага за понижаването на риска от инфаркт на миокарда, инсулт и дори грип, твърдят учените. Изданието цитира резултатите от изследването на проф. Джолънд Джетън от австралийския университет в Куинсленд. Според резултатите от проучването увлекателните разговори повишават активността на главния мозък, което има положително влияние върху здравословното състояние.
„Ние установихме, че е изключително важно човек да се намира в определена социална група и да се идентифицира с такава“, подчертава проф. Джетън. Според нея голям брой заболявания, преди всичко психологически, са следствие от недостиг на позитивно общуване. При това особено значение има приятелството между хората, отбелязва професорът.

Станете почитател на Класа