Американец си намери отмъкнат преди 42 години автомобил

През 1970-а студентът от Temple University във Филаделфия Боб Ръсел заявил в полицията, че му е откраднат автомобила. След 42 години, благодарение на интернет, той направи това, което не можа полицията - намери си отмъкнатата кола Austin Healey в интернет-търга eBay.

В момента Ръсел живее в Тексас и виждайки колата си в един от лотовете на интернет-аукциона, позвънил на дилъра на Beverly Hills Car Club, предлагащ колата и го предупредил, че продава краден автомобил. Човекът, предложил колата, твърди, че го е купил от друг, който пък от своя страна бил купил колата през 1970-а, без да знае, че е крадена и малко нагло предложил на Ръсел да си я вземе обратно за $24 000.

Изяснило се, че колата е попаднала на търга без да се намира в списъка на крадените коли, заради грешка в базата данни на ФБР. След като собствеността на автомобила била установена, полицията на Филаделфия възобновила делото и го предала на шерифството в Ел Ей за да се изземе колата от търга и да се върне на истинския й собственик.

За да си върне окончателно колата, обаче, Ръсел платил 1500 долара за оформление на докумунтите и транспорта на машината обратно в Тексас. Не го смята за голяма загуба и е готов да вложи в колата, струваща в сегашното си състояние около $50 000, още средства за да я докара в отлична кондиция.

Явно работата тук не е в парите - според жената на Ръсел, Синтия, през всичките години на брака им Боб не преставал да жали колата си и бил направо вманиачен върху идеята да я открие и я прибере, след кражбата й, станала по време на втората среща с бъдещата му жена.

Auto-press

Станете почитател на Класа