Огнян Данчев оглавява и румънския офис на D-Link

От юни тази година Огнян Данчев, ръководителят на българския офис на D-Link, оглавява и румънския офис на мрежовата компания, стана ясно днес на среща с журналисти. Назначението е рядък случай в ИТ бранша на Балканите, за който е характерно значително по-често румънски мениджъри да оглавяват едновременно офисите на дадена ИТ фирма в Румъния и България.

Имайки опит в международни ИТ корпорации като Intel, Данчев е категоричен, че най-добрият подход за ръководене на бизнес в няколко държави е да има локален офис във всяка от тях и съответно локално ръководство. Така е, защото всеки пазар е различен и към всеки пазар трябва да се подходи индивидуално. Необходими са местни хора с познаване на локалните особености и процеси.

Затова стратегията на Данчев за румънския офис на D-Link ще е да намери подходящи мениджъри за местното поделение. "Когато вече имаме подходящите хора в Румъния, те ще ръководят бизнеса там, а аз ще изпълнявам по-скоро административна функция”, обяви Огнян Данчев.

Принос за успеха му има фактът, че българският офис на D-Link бележи ръст въпреки стагнацията на пазара. Конкретни данни на този етап не бяха съобщени, но от компанията обещаха скоро да обявят резултатите.


technews.bg/article-27545.html

Станете почитател на Класа