България - страна партньор в Шестия словашки бизнес форум

В периода 12 - 14 ноември 2012 г. ще се проведе Шестия словашки бизнес форум с международно участие. Той се организира от Словашката агенция за развитие на инвестициите и търговията под патронажа на Министерството на икономиката на Словакия. Тази година страна партньор на Словакия е България. Българското участие във форума се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Шестият словашки бизнес форум ще бъде открит от министър-председателите на двете държави - г-н Роберт Фицо и г-н Бойко Борисов. В състава на българската делегация са г-жа Марияна Велкова, изпълнителен директор на ИАНМСП, и представителите на 14 български компании.
Словашкият бизнес форум представлява динамична и гъвкава платформа за осъществяване на бизнес контакти между словашки и чуждестранни икономически субекти в браншове като енергетика, инженерни технологии, железопътен транспорт и изграждане на инфраструктура, машиностроене, електротехника, автомобилостроене, химическа промишленост, ИКТ и др. Сред целите на форума е създаването на предпоставки за провеждане на двустранни преговори между представители на словашки и чуждестранни компании, предоставяне на нови възможности за международно икономическо сътрудничество, както и развитие на търговско-икономическите връзки между Словакия и страните от Европа, Русия и ОНД.
В програмата на форума са включени дискусионни панели, специализирани презентации, двустранни срещи между участниците. Българските компании, участващи в бизнес делегацията, ще презентират своята дейност и продукция на информационни щандове. В рамките на проявата ще се проведе Ден на България, на който страната ни ще се представи с фолклорни изпълнения и дегустация на традиционни български хранителни продукти и напитки.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа