Протестен митинг на БСП срещу управлението на ГЕРБ

Хиляди членове и симпатизанти на левицата поискаха оставката на правителството на ГЕРБ на протестен митинг на площада пред храм-паметника "Св. Ал. Невски". Присъстващите носиха националното знаме и лозунги срещу властта. Те скандираха „БСП” и „оставка” за правителството на ГЕРБ. В началото на митинга на сцената се качиха ръководството на Софийската градска организация на БСП. Ораторите призоваваха присъстващите да сложат край на управлението на ГЕРБ, което е управление на монополи, безправие и незачитане на човешките права. „ГЕРБ излъга България и открадна референдума на 700 000 граждани”,  заяви Анна Янева, председател на градската организация на БСП в София.

"Ние сме тук не само, защото хората тънат в мизерия, не само защото идват избори, а защото ГЕРБ вкара всеки човек и страната в криза", заяви Станишев. "Искаме да съставим правителство на националната отговорност, което ще спаси и възроди България", обърна се той към тези, които ще излязат да гласуват на изборите догодина. "Искаме мандат, който да ни даде сила за решително управление, за дълбока промяна, не само за целите на БСП, а за България", заяви Станишев.

Според оратора на предстоящите избори българските граждани трябва да се обединят, за да може страната ни да бъде изцяло променена, и да се превърне в модерна, европейска социална държава с работеща икономика и с институции, които са подотчетни на хората и се контролират от гражданите. Ние искаме да управляваме с таланта, със знанието, с експертизата, с труда и в нашето управление и на национално и на местно нищо ще има място за всеки един българин, който е съпричастен към тази кауза, отбеляза лидерът на БСП.
Той призова всички хора, които желаят да живеят свободно в своята страна, искат да имат работа, да помагат на своите родители и да осигурят бъдеще на своите деца, да се вслушат в тези думи и посочи, че Българската социалистическа партия се нуждае от подкрепата не само на лявомислещите българи, не само на Коалиция на България, но и на целия български народ. Ние сме открити към онези хора - леви, центристки и десни, които не от политически убеждения разбират, че задача и цел номер едно е да се отстрани управлението на едно правителство, което връща България назад през десетилетия назад, заяви Сергей Станишев.





Станете почитател на Класа