Йосиф Сърчаджиев търси дом на куче и котарак

В личната история на Йосиф Сърчаджиев винаги е имало животни - кучета и котки, змия и маймуна, коне.

Днес част от ежедневието му са грижите за две миниатюрни кученца и безчет селски котки. Мечтата му е за голямо дворно куче, но осъзнатата отговорност и несекващите му професионални ангажименти отлагат сбъдването и. И докато работата му като режисьор и актьор все го "дърпа" от любимото село към София, Йосиф реши да помогне на "Четири лапи" като се снима с две бездомни животни, които търсят любящи и всеотдайни стопани чрез осиновителската кампания "Вземи ме вкъщи", съобщиха от фондацията за защита на животните.
Малко преди да падне първият сняг за тази зима, Йосиф Сърчаджиев се запозна с нови приятели – котарака Готин и кучето Карамел. Доверието и споделените симпатии възникнаха незабавно – енергичният Карамел се отпусна и успокои, а любвеобилният Готин се порадва на ласки и реши, че скута на Йосиф е най-доброто място за следобеден сън.
Вероятно и общата съдба сближи героите на фотосесията – и тримата познават отблизо трудностите, бездушието и жестокостта. Изоставеният Карамел е скитал сам месеци наред по улиците на столичен квартал, бит и напъждан от кучета и хора. Рижият чаровник Готин е жертва на травма с тежки поражения – счупен гръбнак и пълна неспособност да контролира задната част на тялото си – да усеща, да се движи и да контролира отделянето. Йосиф от години ежедневно превъзмогва и се учи да живее с последиците от преживяния тежък инсулт.
Трогателните кадри на Йосиф и бездомниците предизвикват разнообразни емоции – споделена нежност с едричкия, мил Карамел, закачлива радост с глезения Готин. Екипът на "Вземи ме вкъщи" е убеден, че никой няма да остане безразличен към искрената любов и взаимното обожание, намерили отражение в снимките. И че точно по време на светлите празници и в началото на новата година мнозина ще поискат да споделят дома и сърцето си с животно в беда.
Кампанията "Вземи ме вкъщи" стартира през есента на 2010 година с мисията да промени нагласите към бездомните животни, да ги извади от анонимност и така им даде шанс да намерят добър и сигурен дом. До момента повече от 60 кучета и котки са намери стопани с помощта на инициативата.













БГНЕС


Станете почитател на Класа