Юнайтед и Сити с трудни победи в Англия

Отборите на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити записаха победи в 20-ия кръг на английската Висша лига и по този начин двата лидера в първенството оставиха разликата от седем точки и за след Нова година

Манчестър Юнайтед постигна труден, но изключително ценен успех с 2:0 над отбора на Уест Бромич Албиън на своя "Олд Трафорд".

Първото попадение в срещата падна още в 9-та минута и бе дело на Гарет Макаули, който си отбеляза автогол след центриране на Ашли Йънг, а в даденото от съдията продължение, влезлият като резерва Робин Ван Перси затвърди успеха на Юнайтед.

Първото полувреме премина изцяло под диктовката на "червените дяволи", като гостите почти не застрашиха вратата на Давид Де Хеа. През втората част обаче футболистите на Стийв Кларк бяха много по-дейни и в големи периоди от времето изглеждаха като отборът, който атакуваше по-настойчиво и на няколко пъти бе много близо до изравняването, но въпреки това трите точки отидоха в актива на Манчестър Юнайтед.

В същото време оборът на Манчестър Сити записа впечатляваща победа с 4:3 като гост на тима на Норич.

"Гражданите" играха цяло второ полувреме с човек по-малко заради червения картон на Самир Насри. Един Джеко записа хеттрик на своята сметка, а Агуеро добави още един гол за шампионите. За отбора на Норич -Мартин отбеляза два гола, а Пилкингтон добави още един.

С тази победа Манчестър Сити (42 точки) остава на седем точки зад Манчестър Юнайтед (49) в класирането.



















iNews.bg





Станете почитател на Класа