1/5 от децата в САЩ с психически разстройства

Между 13 и 20% от децата и младежите в САЩ през последните години са страдали от психически разстройства като тревожност и депресия, сочи изследване на Центъра за контрол и превенция на заболяванията. И тенденцията в тази област сочи трайно увеличение.

Проучването е базирано на обобщение на данни за периода 2005-2011 г. Според документа самоубийството е било на второ място като причина за кончината сред младите американци на възраст между 12 и 17 г. през 2010 г. Според учените момчетата били по-податливи на психически разстройства и зависимости, както и по-склонни към самоубийство от момичетата. Момичетата пък били подложени на по-голям риск от момчетата да изпаднат в депресия или в алкохолна зависимост.
Проучването призовава компетентните здравни власти да провеждат ранна диагностика и подходящо лечение, за да бъде разбран по-пълно негативният ефект от психическите разстройства, да бъде запозната обществеността с нуждата от лечение и от изграждане на стратегия в името на психическото здраве на децата.













АФП

Станете почитател на Класа