Вашингтон изгубил дирите на двама терористи

Американските спецслужби не знаят къде се намират двама бивши техни информатори, осведомявали ги за терористични групировки и част от т. нар. програма за защита на свидетелите (WITSEC). Това става ясно от проверка на Генералния инспекторат към министерството на правосъдието (OIG).

Службата на шерифите (USMS) няма понятие къде се намират двама души, които са й подопечни по линия на програмата за защита на свидетелите. "През юли 2012 г. USMS съобщи, че не са в състояние да локализират двама бивши участници в програмата за защита на свидетелите – единият известен като терорист, другият – заподозрян като такъв", гласи констатацията на генералния инспекторат. След извършени разследвания било установено, че едното от лицата вече е извън САЩ, а за другото имало такова подозрение. На всичкото отгоре Министерството на правосъдието не било дало на другите органи на сигурността имената по сменените самоличности на двамата, което им позволявало да пътуват необезпокоявани във и извън страната.
На специална пресконференция представители на министерството на правосъдието подчертаха, че двамата "не са изчезнали", а че били напуснали страната преди много години.



















АФП

Станете почитател на Класа