Огромно количество от потребителите на Facebook не са хора

Към днешна дата Facebook вече има един милиард потребители, но 10 процента от тях са домашни любимци, марки и компании, съобщи DailyMail.

Само 889,3 милиона от единия милиард потребители са хора, твърди компанията за пазарни изследвания в интернет eMarketer.

Според самата социална мрежа, потребителите й са 1,11 милиарда. Популярността й сега нараства най-много в Индия, Бразилия, Русия, Близкия изток и Африка. В САЩ, Великобритания и Западна Европа почитателите на Facebook се увеличават много по-бавно.

Инвеститорите се безпокоят, че тийнейджърите започват да губят интерес към Facebook и не го смятат за "готин". Виждайки че одителите им се присъединяват към социалната мрежа, те се отдръпват от нея. Притесненията са породени от данни, че 40 процента от младите потребители на Фейсбук очакват тази година да влизат в него много по-малко, отколкото в миналото.

Сега половината от населението в САЩ и Великобритания използва активно Facebook. Голяма част обаче вече не са толкова ентусиазирани, колкото са били. В Западна Европа 37 процента използват активно социалната мрежа. Тя не е особено популярна във Франция, Италия и Германия.

 

 













DailyMail



Станете почитател на Класа