Сидеров няма да подкрепя програмен кабинет, а прокуратурата

Няма да подкрепям програмен кабинет, ще подкрепям прокуратурата, заяви пред Би Ти Ви лидерът на "Атака" - четвъртата по големина парламентарно представена партия след изборите на 12 май.

Волен Сидеров уточни за пореден път, че „доверие не давам нито на БСП, нито на ДПС - да си се подкрепят сами".

Националистът обясни, че гражданите няма как да очакват минимална пенсия от 500 лева и заплата от 1000 лева, каквито са залегнали в предизборната му платформа.

Тези показатели щели да бъдат постигнати, само когато Сидеров седне на премиерския пост.

"Със 7,5% само мога да бъда коректив.

Но тези показатели са постижими - това не е популизъм, а е необходимост", добави политикът.

Според него високият резултат на ГЕРБ на изборите се дължал до голяма степен на страх. Много хора били подложени на натиск - че те или техни близки ще загубят работата си, „ако не гласуват правилно". Затова Сидеров посъветва българите да преодолеят страха си, „за да спечелят свободата си".

Той изказа и хипотезата, че

намерените в Костинброд бюлетини не били за партията на Борисов,

а за другата националистическа партия, събрала голям процент на вота, но останала под прага за влизане в парламента - НФСБ. Така ГЕРБ щели да си осигурят необходимата им подкрепа в 42-рото НС.

Затова и самият Борисов в първата пресконференция няколко дни след вота благодарил на лидера на Националния фронт.

„Свидетели сме на демагогия и лицемерие. Борисов вижда, че няма да получи подкрепа, няма ние да се излъжем още веднъж. Той знае, че няма как да управлява - личи, че няма как да скрие гнева си", каза още Сидеров.

В заключение той подчерта, че не дели хората в България на българи, роми, мюсюлмани и т.н. Това внушение е плод на „пропаганда срещу мен, защото още преди години им пробих политическото пространство", каза лидерът на "Атака".














Би Ти Ви


Станете почитател на Класа