Затворът в Гуантанамо без интернет заради Анонимните

Блокиран е достъпът до интернет и до социални мрежи като Туитър и Фейсбук от военните компютри в затвора в Гуантанамо, след като хакерската група Анонимните заплаши да ги атакува, предаде Би Би Си.

Хакерите обявиха в събота, че започват "Операция Гуантанамо" в знак на солидарност с обявилите гладна стачка затворници в зандана.
В края на април 100 от намиращите се в Гуантанамо 166 затворници вече гладуваха в знак на протест срещу условията, при които се намират и срещу престоя си зад решетките без съд и присъда. Тридневната операция на Анонимните започна с настъпването на 100-я ден от гладната стачка на затворниците. Хакерите използваха социалните мрежи, за да окуражат съмишлениците си да изпращат "гръмотевични бури в Туитър, имейл-бомби и взривове по факса" в знак на подкрепа на протеста. На своята страница в Интернет Анонимните сложиха телефонни номера в Белия дом и на редица военни командни центрове на американската армия с призив и те да бъдат атакувани. "Изразяваме солидарност с обявилите гладна стачка затворници в Гуантанамо. Ние ще затворим този затвор", гласи заканата на хакерите. Според цитирания от АП подп. Самюел Хаус няма пробив в комуникационната система на затвора.


















Би Би Си.

Станете почитател на Класа