Единственият 7-звезден хотел

Единственият 7-звезден хотел
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.05.2021
  • Сподели:

Когато един журналист посещава Дубай за служебно пътуване, той отсяда в луксозния хотел „Бурж ал Араб“.

В края на престоя си той разбира, че това пребиваване не заслужава 5 звезди – заслужава много повече.

 

Той оценява „Бурж ал Араб“ като 7-звездно преживяване и други гости се съгласяват. Интересното е, че самият хотел се опитал да се разграничи от специалния рейтинг, но той се запазил наред с луксозната му репутация, съобщава Brightside.me.

Със сигурност ще трябва да продадете един или два бъбрека, за да прекарате уикенд в „Бурж ал Араб“. Затова ви показваме как би изглеждало това изживяване. Ще видите и кой друг, освен ултрабогатите хора, може да се подслони там.

 

1. Построен е на изкуствен остров

 

 

Частен мост свързва „Бурж ал Араб“ със сушата, до който само гостите и хотелският персонал имат достъп. Самата сграда е висока повече от 300 метра, което е повече от Айфеловата кула, и има 56 етажа. 230 бетонни колони поддържат цялата структура.

 

Самата сграда има формата на корабно платно. Освен по естетически причини, тя е проектирана така, че сянката ѝ да не пречи на плажуващите отдолу, които могат да събират колкото искат слънчеви лъчи.

 

2. Трансферът до хотела е или с кола или с частен хеликоптер

 

 

Ако изберете да се придвижите с кола, ще ви чакат на летището с „Ролс Ройс“ и личен шофьор. „Бурж ал Араб“ е единственият хотел в света, който разполага със собствен автопарк с „Ролс Ройс“-и.

Можете да изберете частен хеликоптер, който ще ви достави до специална площадка на покрива на хотела.

 

3. Всичко е направено от злато и мрамор

 

 

Подът и стените на хотела са от специален мрамор статуарио – същия вид, който Микеланджело използвал за направата на статуята на Давид.

 

Всичко вътре е или направено от злато или инкрустирано с него, включително украсата, мебелите и телевизорите. Даже огледалата и рамките на картините са със златно покритие. В един от ресторантите се намира най-големият таван с кристали „Сваровски“, представляващ Млечния път.

 

4. Стаите са огромни

 

 

„Бурж ал Араб“ има 202 двойни апартамента, всеки с два етажа, а някои с панорамна гледка към острова и морето. Най-малкият апартамент е с размери на къща с четири спални – 170 кв. м, а огромният Кралски апартамент покрива целия етаж и има собствен асансьор.

В някои апартаменти има частно кино, два бара и огромни библиотеки.

 

5. Имате личен иконом

 

 

След като се регистрирате, „Бурж ал Араб“ ви осигурява собствен иконом. Той ви отвежда до апартамента и ви развежда наоколо. Ако желаете, той ще разопакова багажа ви и ще ви го опакова, когато стане време да си ходите.

Съотношението между персонал и гости в хотела е 6:1, така че никога няма да останете необгрижени. Има иконом, който да ви носи очилата, иконом, който да ви пръска с вода, за да останете свежу на плажа, и иконом, който да запали свещите в специално приготвената за вас вана.

Освен това има и иконом за домашни любимци, който да се грижи за вашето животинче докато разпускате на басейна или в СПА-то.

 

6. Интериорът е пищен и красив

 

 

Да наречем стаите „пищни“ и „изключителни“ е твърде малко. Интериорът е вдъхновен от културата на Дубай и е богат и цветен. Златен полилей виси в коридора, а кралските легла са покрити с чаршафи от най-добрия египетски памук.

Всичко това е допълнено от поръчкови килими от Южна Африка и Индия и дървени врати с резба от местни майстори.

Баните са украсени с красиви мозайки и картини, имат великолепно джакузи и душ тип дъжд, под който може да се събере цяло семейство. Има и частна трапезария, офис, ако се налага да работите, оборудван с Макбук или позлатен Айпад.

 

7. Стаите са оборудвани с най-модерните технологии

 

 

Тук магията става с натискането на един бутон. Леглото се върти в каквато позиция искате, можете да използвате дистанционно, за да извадите телевизорите, скрити в стените или бюрата. Дистанционното контролира и вратите, завесите, щорите и ви помага да се свържете с иконома, ако ви трябва нещо.

 

8. Не трябва да се притеснявате за сободното си време

 

 

Наред с другите неща, хотелските услуги включват множество открити и закрити басейни, 9 ресторанта и барове, воден парк, известния САП „Талис“ с огромна гледка към океана и частен плаж за гостите на хотела. Можете да си резервирате романтична вечер край басейна за двама. Персоналът ще ви осигури свещи и розови цветчета във водата.

 

9. Ресторантът сервира морска храна директно от водата

 

 

„Бурж ал Араб“ има подводен ресторант, наречен „Ал Махара“, което се превежда като „мидена черупка“. Входът представлява коридор със златна арка, напомнящ на подводница. В центъра има гигантски аквариум, пълен с цветни корали и екзотични риби, включително и акули.

 

10. Постелята е направена от най-фини и редки материи

 

За идеален нощен сън спалното бельо е направено от най-редките пухени завивки в света. Перата са събирани ръчно от изоставени гнезда на патици в Исландия. Майката патица скубе най-фината перушина от гърдите си, за да покрие с нея гнездото и да пази топло на яйцата. Разрешено е само 2000 кг от този пух да се събира годишно.

А ако искате да сте супер капризни относно леглото си, хотелът ви дава право да избирате между 17 вида ръчно избработени възглавници.

 

 

11. Всяка стая има собствена колекция парфюми

 

Нали знаете какъв е обичайният комплект за баня, който получавате в стандартен хотел? Миниатюрен шампоан и душ-гел плюс нещо за зъбите, ако имате късмет.

 

 

Забравете за тези глупости. Тук получавате комплект от 14 принадлежности Hermès във всяка стая, с който можете да се погрижите за себе си със стил. И дори можете да си ги вземете вкъщи.

 

Бонус: хотелът имат център за костенурки

 

„Бурж ал Араб“ е дом на известната болница за костенурки – проект за помощ и лечение на болни и ранени морски костенурки. От началото му 1600 костенурки са спасени и върнати обратно в морето.

 

 

 

Станете почитател на Класа