Нощта на „Капките“

Нощта на „Капките“
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.05.2024
  • Share:

Съвсем очаквано Владимир Зомбори спечели дванайсетия сезон на „Като две капки вода“. „Не съм си представял такава енергия и любов от хората. Благодаря от сърце на всички!“ – сподели победителят минути след като получи приза за най-добър и голямата награда нов автомобил. Той спечели сърцата на публиката във финалната нощ в препълнената зала „Арена София“ с образа на легендата Фреди Меркюри и песента „The Show Must Go On“. Почетното второ място взе Християна Лоизу, а трети се закова Наско, вокалистът на Б.Т.Р. Малко не остана на Иво Аръков да влезе в тройката и се класира четвърти.

 

11 000 души изгледаха на живо финала на шоуто за имитации. Огромната зала „Арена София“ беше пълна догоре и празно място можеше да се види само в много крайните редове и седалки с лоша видимост към сцената. Така шоуто за имитации почти успя да засенчи Слави Трифонов и Лили Иванова, които разпродават билетите за концертите в същата зала за броени дни. Вратите на „Арена София“ хлопнаха 2 минути преди 20 часа и закъснели зрители не се допускаха.

Влади Михайлов, Рафи и Етиен Леви откриха „Капките“ с песента на Дони и Момчил „Ближи си сладоледа“. След тях на сцената в дует излязоха Геро и Любо Киров, които изпълниха култовото парче „Има ли цветя“. В залата настана истинско оживление при „дуетът на баджанаците“ Веселин Маринов и Рачков, които изпяха „Малка жълта рокля“. „Хайде, Баджо“ – подканяше го Митко Рачков, докато се поливаше с шише с вода, за да изглежда потен. И двамата видимо се забавляваха с дуета и успяха да развеселят и публиката, която ги аплодира бурно. 

След слово на продуцента Маги Халваджиян дойде време и за осмината участници, които се бореха за първото място.

За първи път в историята на „Като две капки вода“ всички звезди отидоха на големия финал.

Джулиана Гани влезе в образа на Ейми Уайнхаус – един от големите музикални таланти, изгубили живота си едва на 27 години. Джулиана избра да изпълни хитовата й автобиографична песен „Rehab“, с която разчувства силно публиката и журито. „Това е форматът, който ме извади от зоната на комфорт. Ейми е много различна на сцената и в живота, затова избрах точно нея. Оставам с прекрасни чувства от участието си в шоуто“, каза Гани.

„Нямам думи, жестоко ти се получи!“, похвали я критичният Фънки.

Джулиана наистина се справи страхотно с образа, още повече че тя бе единствената участничка, която нито е певица, нито е актриса. Определено Малката Джулка бе откритието на сезона и показа хем колко е талантлива в имитациите, хем че може да полага къртовски усилия, за да се справи с образа.

 

Джулиана

 

Фолк певицата Мария влезе в обувките на кралицата на балканската музика Цеца Величкович и изпя хитовото парче „Забранени град“. „Ще ми липсва магията на „Капките“, които нямат аналог. За нашия жанр Цеца е най-успялата и добрата. Песента е лична изповед, която намирам в себе си. Искам да я дам на себе си и на публиката!“, категорична бе Мария. След изпълнението Димитър Ковачев – Фънки, бе във възторг. „Аз настръхнах по едно време от изпълнението ти. Беше неотразима“, похвали я той.

 

Мария

 

Веселин Маринов бе по-обстоен в оценката си. „Мария, беше много силно твоето изпълнение! С участието ти в „Капките“ ти показа, че можеш да пееш всичко! Но аз искам да кажа няколко думи за това, че твоето цялостно участие в това предаване беше важен момент в твоето творчество. Защото за повечето от нас, дори и за мен, ти беше част от поп фолка на България. Но тук показа, че ти можеш да пееш всичко, че си много добра изпълнителка. А по начина, по който говореше, показа, че можеш не само да пееш, но и да мислиш, и да разсъждаваш с всички нас“, заключи Маринов, който, без да иска, леко обиди Мария с думите, че вече можела да мисли.

Панайот Панайотов се преобрази в един от пионерите на рокендрола, а именно Рой Орбисън, и изпълни най-големия му хит – песента от емблематичния филм „Хубава жена“, в който участват Ричард Гиър и Джулия Робъртс. „Избрах песента неслучайно. Всяка жена носи в себе си магичност и реших да я посветя на всички дами! Това е и любимата песен на съпругата ми“, сподели най-възрастният участник, качвал се на сцената на шоуто за имитации.

 

Панайот Панайотов

 

Актрисата Елена Атанасова бе неузнаваема в образа на нежната половинка от дуета Елица и Стунджи, чиято песен „Вода“ донесе пето място на България на „Евровизия“ през 2007 г. В образа на Стунджи на сцената до нея излезе Ники Станоев, който бе едно към едно с оригинала. Публиката аплодира на крака Елена за страхотното й изпълнение, но въпреки това тя не успя да се класира във финалната четворка.

 

Елена Атанасова

 

Бременната Християна Лоизу излезе облечена в традиционна родопска носия и извиси глас като Валя Балканска. Тя изпя песента „Излел е Дельо хайдутин“, включена през 1977 г. в Златната плоча на „Вояджър“ и изпратена с американските космически апарати „Вояджър 1“ и „Вояджър 2“ като послание от Земята до далечния Космос. Талантливата певица заяви, че се чувства и българка и заради това се е спряла на тази песен, която й помогна да стигне до второто място. 

 

Християна Лоизу

 

Иво Аръков пък избра да изпълни един от най-големите хитове на популярната американска банда от Лас Вегас „Имаджин драгънс“ „Believer“. Личеше си, че актьорът истински се забавлява на сцената и се сля с образа с голям хъс и желание. Публиката също се разтанцува по време на парчето. Аръков се кефеше и на песните на колегите след него, като си танцуваше от стола.

 

Иво Аръков

 

Владимир Зомбори вдигна публиката на крака с невероятното изпълнение на песента на легендата Фреди Меркюри „The Show Must Go On“. „Много хора не знаеха, че ме има, а вече все повече любопитство проявяват към мен като творец. Избрах тази песен като послание към екипа и колегите ми. Защото ние си тръгваме дори метафорично, но шоуто остава!“, отсече Зомбори. „С огромното ми уважение към всички, но мисля, че ти ще спечелиш тази вечер“, пророкува Любо Киров.

 

Владимир Зомбори

 

„Хареса ми отношението ти и това, че ти излъчваше Фреди!“, допълни Фънки. По време на рекламите за зрителите пред малкия екран публиката в „Арена София“ се наслаждаваше на песните на Любо Киров и Веселин Маринов, както и опасния и спиращ дъха номер на фокусника Дани Белев.

По време на паузите опашките за бара бяха по 50–100 човека, като голяма част от зрителите залагаха на алкохолни питиета. Дореждането за покупката на шише с вода беше доста трудно и трябваше да изпуснеш голяма част от шоуто.

Още преди обявяването на победителя на сезона, залата скандираше „Зомбори, Зомбори“. „Омекнаха ми краката. Такова вълнение не си спомням да е имало. Може би само раждането на детето ми. Това беше един трамплин за мен към правилната посока“, каза Владо. На финала през сълзи благодари на публиката и отново последваха аплодисменти. „Не съм очаквал, че ще имам такава любов от хората“, каза той. Може би именно неговото скромно поведение го направи любимец на публиката. Както самият Владо казва – ако не те покажат по телевизията, никой няма да разбере колко си добър в нещо.

„Хората ме питат – къде беше досега, а аз отговарям – аз си бях там, в театъра, на „ринга“,

водех своите битки и съм научил своите уроци“, убеден е победителят в „Капките“.

Признава, че обувките на славата се оказали много удобни – „вече мога да ходя на едни места, на които със старите ми обувки не можех“, казва Зомбори с усмивка, но добавя, че е сигурен, че тази огромна популярност няма да го замае, защото на 35 години той е здраво стъпил на земята и не забравя откъде е тръгнал.

Станете почитател на Класа