Хилъри Клинтън призова за публикуване на имейлите

Хилъри Клинтън отговори на растящите противоречия по спорните си имейли като държавен секретар на САЩ, като призова властите да ги публикуват. Тя написа: "Искам обществеността да види моите мейли." Спорът подлага г-жа Клинтън на натиск, тъй като тя е смятана, че планира участие в номинацията на демократите за президент през 2016. В туитъра си г-жа Клинтън написа: ". Помолих сената да ги публикува [имейлите] Те казаха, че ще ги прегледат за публикуване възможно най-скоро."
Държавният департамент проучва използването на личния й имейл акаунт, като евентуално нарушение на федералните закони. Като държавен секретар през 2009-2013, г-жа Клинтън не е имала правителствен имейл адрес, заяви Държавният департамент на САЩ пред The New York Times.
В сряда стана ясно, че г-жа Клинтън е имала свой собствен интернет сървър в дома си в Ню Йорк.
Държавните контролни органи и бивши служители от Националните архиви заявиха, че използването само на личен имейл от г-жа Клинтън, без да има правителствен акаунт, е сериозно нарушение и има опасения, че личният имейл акаунт може да е уязвим за хакери. Въпросът се усложнява от факта, че интернет сървърът е регистриран на името Ерик Хоутхам в дома на г-жа Клинтън в Chappaqua, New York.
Ник Мерил, говорител на г-жа Клинтън, отказа да каже защо тя използва личен акаунт в Държавния департамент, но защити използването му, като каза, че г-жа Клинтън се е съобразила с "буквата и духа на правилата".

Станете почитател на Класа