Пол Крейг Робъртс: "Украйна ще трябва да продаде всичките си земи на Монсанто, за да плати на МВФ"

Президентът на Института за политическа икономика на САЩ, икономистът и писател Пол Крейг Робъртс, счита, че една от стъпките, които Украйна ще бъде принудена да предприеме, за да изплати дълга си към Международния валутен фонд (МВФ) е да постави земеделските си земи под контрола на Монсанто.
Както Робъртс обясни в интервю, за да се измъкне от трудната икономическа ситуация Украйна ще бъде принудена да спре да плаща всички пенсии, да редуцира помощите за хора с увреждания и на жертвите от Чернобил, да намали помощите за училищата и за сектора здравето, да продаде националните си активи - земеделските земи на Монсанто и да използва приходите за да плати на МВФ. Въпреки това, Украйна я очаква съдбата на Гърция.
Икономическият съветник в администрацията на Рейгън е посочил, че този подход не предвещава нищо добро за страната, тя рискува да се превърне в колония на Запада. "Всички предприятия, природни ресурси, земеделска земя ... всичко това ще стане собственост на Запада", казва анализаторът.
Международният валутен фонд ще отпусне на Киев 17.5 милиарда долара за четири години, заяви изпълнителният директор на фонда, Кристин Лагард.

Станете почитател на Класа