Втората черна кутия от злополучния "Еърбъс А320" е в добро състояние

Втората черна кутия на злополучният "Еърбъс А320" е използваема и в добро състояние и властите се надяват да получат повече улики за бедствието, причинило смъртта на 149 души във Френските Алпи, съобщиха прокурори в Франция, цитирани от АФП.
Първата черна кутия беше намерен в деня на самата катастрофа и анализът на данните от нея позволи на разследващите да установят, че в момента на катастрофата първият пилот е бил извън пилотската кабина, а вторият пилот се е заключил вътре и вероятно умишлено е разбил самолета.

Френският прокурор Брайс Робин обяви, че състоянието на втората кутия "ни дава основателна надежда, че тя може да бъде използвана". Тя съдържа 500 параметъра, между които данни за надморска височината, скоростта и режима на двигателите. "Освен това тя може да покаже и данните за предприетите пилотни действия на Андреас Лубиц", каза Робин.

Всички 149 души на борда на полет 4U9525 от Барселона до Дюселдорф загинаха, след като самолет на Germanwings се разби в Алпите миналата седмица. Това е най-кървавата катастрофа на френска земя от десетилетия.

Станете почитател на Класа