Банка със сърце? Пиреос опрощава дългове на своите нуждаещи се клиенти

Банка Пиреос се превърна в първата гръцка финансова институция, която опрости дълга на най-нуждаещите се свои клиенти, като по този начин направи реална стъпка за облекчаване на положението на гърците. Става дума за опрощаване дългове под 20 000 евро на всички, които са се възползвали от програмата на правителството за хуманитарна помощ.
Банка Пиреос съобщи в декларация, че премахва 100% от дълговете до 20 хиляди евро за всички потребителски кредити и кредитни карти. Банката съобщи, че на всички лица,възползвали се от програмата за помощи, одобрена от правителството на Алексис Ципрас, също ще им бъдат замразени ипотеките и са освободени от заплащане на лихва за срока на този закон, първоначално планиран да остане в сила за период от една година. Банката отбелязва, че тази мярка има за цел да покаже своята ангажираност към настоящата ситуация и текущите нужди на икономиката и обществото, като по този начин се допринася за едно ново начало.
На длъжниците, които не могат да се възползват от разпоредбите на този закон, но имат неуредени плащания към банката, Банката ще предложи решения за преструктуриране на дълга.

Станете почитател на Класа