Бил Клинтън има компания призрак

Във финансовите отчети за доходите и имуществото си, Бил и Хилъри Клинтън са пропуснали да отбележат, че президентът на САЩ има една компания-призрак, използвана за предоставяне на консултантски услуги.
Компанията WJC LLC, която принадлежи на Бил Клинтън, без ясни и активни служители, е създадена в Делауеър през 2008 г. и в Ню Йорк през 2009 г., сочат документите, получени от АР.
Въпреки това във финансовите отчети, публикувани между годините 2008-2013, в периода, когато Хилъри Клинтън е била държавен секретар, няма информация за съществуването на това дружество.
"Хилъри Клинтън не е била длъжна да докладва за WJC LLC, тъй като това дружество не притежава активи," заявиха длъжностни лица, които предпочитат да останат анонимни, но потвърдиха, че компанията насочва плащания към екс-президента.
Публикуването на тези отчети се предвижда в рамките на Закона за правителствената етика от 1978 г., който задължава хората на високи позиции в трите власти на Съединените щати да представят лична финансова информация всяка година.

Станете почитател на Класа