Изневерите на жените може да се крият в гените

Според едно изследване на австралийски учен, тенденцията за женска изневяра може да е генетична. Той открива, че мутации в гена рецептор на хормона вазопресин може да доведат до палаво и безразборно сексуално поведение при жените.
Изследване, проведено от психолога Брендан Зитш в Университета на Куинсланд в Австралия, показва, че изневярата при жените се причинява от мутация на хормона вазопресин. Този хормон е отговорен за човешкото поведение като доверие, емпатия и сексуална връзка.
В изследването са участвали между 7400 близнаци братя и сестри, които са поддържали стабилна връзка с патрньор в продължение на най-малко една година. В резултат на това е разкрита значителна връзка между пет различни варианти на вазопресин и женската изневяра. Изследователят стига до заключението, че 40% от безразборното сексуално поведение на жените може да се дължи на гени.
Въпреки това, по мнението на Зитш, има много други фактори, които допринасят за изневярата, като обстоятелствата или наличността на друго лице. Изследването е публикувано в списание Evolution and Human Behavior.

Станете почитател на Класа