"ЦРУ е тайно правителство извън контрол"

Коментирайки неотдавнашното изтичане валидността на Патриотичния Закон, американският политик Рон Пол предупреждава, че" преди да се аплодира тази малка стъпка към прозрачност, трябва да признаем разрушителната природа на ЦРУ, това тайно правителство извън контрол" .
ЦРУ "е един вид преторианска гвардия на президента," заяви Даниел Макадамс от Института за мир и просперитет. "Знаем, че [...]е изпращало бригади за убийство, изпращало е хора да следят Мартин Лутър Кинг и други неща от този род. Това е като ваша лична армия, която не отговаря пред никого."
На свой ред, Рон Пол подчерта убеждението си, че "ЦРУ провежда преврат в САЩ и в действителност то е правителството, тайно правителство наистина извън контрол ".
В международен план МакАдамс подчерта, че "САЩ са повлияли няколко пъти изборите в чужбина, както тайно, така и открито. Публична тайна е, че ЦРУ инфилтрира организации за мониторинг като ОССЕ със собствен персонал," обясни той и посочи Operation Mockingbird, през 70-те години, състояща се от заплащане на европейски журналисти за разпространяване на пропаганда.
Също така, като един от най-скорошните примери за международна манипулация на ЦРУ Макадамс спомена украинската криза, в която САЩ участвали в свалянето на президента, след което хората, които не го признават " са били обявявани за терористи и че Русия стои зад тях."
Тези събития определят външната ни политика, казва Рон Пол, която според анализатора е на следния принцип: "Ако приемат това, което им казваме, ние им даваме пари, ако не правят това, което им кажем, ги убиваме" .

Станете почитател на Класа