Основните идеи в речта на Владимир Путин в Париж

Като част от срещата на върха за климата в Париж, руският президент Владимир Путин по време на пресконференция отговори на важни въпроси с международна актуалност. Той заяви, че се надява международната конференция да приключи с подписването на правно обвързващо споразумение.

Коментирайки сирийския въпрос, Владимир Путин заяви, че се надява на срещата във Виена, посветена на Сирия, външните министри на страните-участнички в събитието да намерят допирни точки за политическата нормализация в страната.

По отношение на сътрудничеството с Франция в борбата срещу тероризма, руският президент изрази надежда, че „ще има по-голям напредък отколкото с други страни". "Надявам се да се борим на практическо ниво срещу тероризма в Сирия", заяви Путин, като добави, че има предвид споразуменията между министерствата на отбраната на двете страни за координиране на техните дейности.

Владимир Путин обяви, че въпросът е бил обсъден по време на срещите си с лидерите в Париж и повечето от партньорите споделят мнението, че не е имало нужда да бъде свален руският бомбардировач Су-24, защото не е заплашвал Турция. Той подчерта, че е без значение дали турският президент Реджеп Тайип Ердоган, е взел решението: "Във всеки случай, това е голяма грешка." "Имаме всички основания да предположим, че решението за разрушаването на нашия самолет е продиктувано от желанието да се гарантира безопасността на маршрутите за доставките на нефт на територията на Турция ", каза Путин.

Владимир Путин заяви, че дълбоко съжалява за влошаването на отношенията с Турция. "Мисля, че ние всички и аз лично много съжалявам, защото съм направил много за изграждането на тези отношения в продължение на дълъг период от време", каза Путин.

Путин обясни защо е невъзможно да се създаде широка коалиция срещу Ислямска държава. "Не може да се направите широка коалиция, докато има някои, които използват терористите за да постигнат своите непосредствени политически цели".

Станете почитател на Класа