НАСА тества на вода новата си футуристична капсула

  • Като част от подготовката за изстрелването през 2017 г. на нова пилотирана космическа капсула, наречена "Crew Space Transportation " (CST-100), в която участва космическата и отбранителна американска компания Boeing, НАСА публикува в сряда снимка на гръмотевичния удар във водата на пълномащабен прототип на кораба, за да определи способността за кацане в неблагоприятни условия.

    Въпреки, че капсулата е проектирана да се приземява на твърда земя, космическата агенция счита за задължително изследване на капацитета й в случай на падане или принудително кацане. "Тестовете позволяват на инженерите да разберат работата на космическия кораб, при удар във вода, как трябва да работят спасителните операции и възстановяването", се казва в официалното изявление.

    Когато влезе в експлоатация, това ново поколение космически кораб с капацитет седем-членен екипаж и около 100 килограма допълнителен товар, ще има за цел да улесни редовните посещения на американските астронавти до Международната космическа станция, най-малко два пъти годишно.

 

Станете почитател на Класа