Обама в Куба

  • Посолството на САЩ в Куба се е разпространило в социалната мрежа Facebook, видео със съдържанието на въображаем телефонен разговор на популярния кубински хуморист Луис Силва, с американския президент Барак Обама в навечерието на официалното му посещение в страната..

    Популярният в Латинска Америка актьор казва, че е щастлив от пристигането на американския президент. "Кубинския и на американския народи са приятели," казва от своя страна ръководителят на Белия дом.

    В допълнение, Силва предлага помощ с транспорта и Обама иска от него да му избере един "almendrón" (класически американски автомобили, които все още като по чудо се движат из острова).

    Президентът на САЩ и семейството му пристигнаха в Куба в неделя на официално тридневно посещение, което е част от нормализирането на отношенията с бившия противник от време на Студената война. Това посещение е историческо, защото е първото на държавен глава за повече от 80 години. Последният и единствен президент на САЩ посетил острова е Калвин Кулидж през Януари 1928 г.

Станете почитател на Класа