Злато и сребро ни предупреждават за нещо сериозно?

  • Напоследък съотношението на стойността на среброто и златото достигна изключително високо ниво, а според експерти, това е най-добрият показател за развиващата се острата икономическа криза.
  • Според статия от икономиста и професор по устойчив бизнес в университета в Мичиган, Ендрю Хофман, в съвременната история съотношението между стойността на златото и среброто достига максимум само три пъти: по време на кризата от 2008 г., по време на войната в Персийския залив и по време на Втората световна война.

    Специалистът предупреждава, че когато съотношението достигне 70 точки, след това започва период на голяма нестабилност и, най-вероятно, криза. А преди няколко дни цифрата достигна дори отвъд това ниво, до 79 точки, които могат да се считат за признак на много висок риск.
  • Европа е нащрек: през цялата 2015 г. германската централна банка върна във Франкфуртския си депозит 210 тона злато, от които около 110 тона от Париж и около 100 от Ню Йорк, според неотдавнашен доклад на Бундесбанк.
  • В следващите пет години, германската централна банка планира да "репатрира" още307 тона от резервите си. До 2020 г. повече от половината от германските златни резерви трябва да бъдат във Франкфурт, една трета в Банката на Федералния резерв на Ню Йорк, а останалите 13% в Банката на Англия.

Станете почитател на Класа