Емотиконите струват милиони

Днес всички интернет потребители знаят какво са емотиконите и ги използват всеки ден в разговори от мобилен телефон или в компютъра. Но малко хора знаят, че зад тези малки изображения се крие многомилионен доларов бизнес, управляван от германеца Марк Хюз, генерален мениджър на компанията Emoji, публикува El Mundo.

Компанията на Хюз превръща емотиконите от обекти на виртуалния свят в реалния свят. Тя пре-проектира тези ресунки отново, регистрира ги и след това ги продава, създавайки на базата им най-различни продукти, включително книги, дрехи и предмети от бита.

Директорът на Компанията обяснява: "Разбрах, че хората познават добре емотиконите и си помислих да им даде се смисъл и да ги превърна в марка. Направихме нов дизайн на телефонните икони, вече с подходящи размери, например за печат върху тениски", добавя той.

Въпреки, че е само от три години на пазара, компанията на Хюз вече успешно продава своите продукти в повече от 20 страни. Основни пазари сега са Мексико и САЩ, обаче, Emoji продава продуктите си още в Германия, Франция, Турци, Русия и други страни. Тя има около 2000 регистрирани дизайна на емотикони, чийто брой се очаква да нарасне до 5000 до края на годината.

Станете почитател на Класа