Сбогом на гиганта Microsoft?

  • Windows е на ръба на "потенциален момент на изчезване" заради големите подобрения в Android и IOS, заяви известен експерт на име Пол Турот от Microsoft. Турот отдавна предупреждава за засилената конкуренция при операционните системи, съобщава "Daily Express".


    "Android и IOS играят ролята на астероиди, които се носят към Земята, за да убият динозаврите Windows", казва той. "Това, което Google и Apple имат като тайни оръжия, Microsoft го няма: невероятно популярни мобилни платформи". Според Турот, колкото повече са разработени тези платформи, те стават все по-възможни заместители на компютрите.

    На 49 години, Thurrott казва в своя блог: "Разбира се, Microsoft се е опитал, но без успех, да се изравни с телефоните на своите конкуренти." Експертът също така прогнозира криза: "Ние най-накрая може да видим как неуспехите на Windows Phone и Windows RT (операционни системи за мобилни устройства) на Microsoft имат дълбоки последици."

    Според него е много по-лесно да се подобрят мобилните платформи, за да заменят компютъра, отколкото да се опитваме да го опростим и да го направим по-подходящ за мобилна употреба. За Турот това "е време на потенциално изчезване за Microsoft, заради Android и IOS, играещи ролята на астероид, който пада на Земята, за да убие динозаврите Windows".

Станете почитател на Класа