ЕС да наложи визи за граждани на Канада и САЩ

Време е ЕС да спази собственото си законодателство. Всяко българско правителство може законно да поиска от европейските институции да наложат визи за граждани на САЩ, Канада и Австралия.
Визовият проблем на България с Канада няма нищо общо със (СЕТА).Опорната точка на ГЕРБ и Реформаторите, да поддържат дори против волята и на собствените си избиратели ползите от тези съмнителни договори, е дълбоко слугинска и манипулативна.
Съществуващият европейски регламент, уреждащ безвизовото пътуване в ЕС за граждани на САЩ и Канада, който изисква реципрочни действия за абсолютно всички жителите на съюза.
Този регламент не се спазва спрямо българи и румънци, а ЕК и ръководството на Евросъюза не забелязва нарушението на САЩ и Канада и не предприема нищо, за да защити две от своите държави-членки.
Имаше предложение ЕС да наложи визи за гражданите на Канада и САЩ, но добрата идея потъна в брюкселското атлантическо тресавище.
Проблемът е колкото във Вашингтон и Отава, още повече в слугинажа на Брюксел, София и Букурещ.
Логично е падението на герберските и реформаторски власти, които го адресират дори до регионалните власти във Валония, но не и до истинските виновници — собствените им колониални господари.
Правителството и соросоидните медии продължават да говорят за коварството на валонците, които се заинатили да спрат свободното придвижване на българите до Канада.
Валонските премиери не питат „Началниците си",преди да вземат решение, нито пък се отказват от стратегически проекти след посещения на чужди сенатори в кабинетите им.

През лятото на 2015 год. Европейският съд в Люксембург отвори вратата към въвеждането на визи за гражданите на САЩ и Канада, след като отхвърли жалба на Европейската комисия за отмяна на членове от европейското законодателство, писа ureport.bg.
Ръководното тяло на Европейския съюз искаше отмяната на процедури, които засягаха ролята ѝ като изпълнителен орган в процеса по оценка на исканията на страните членки и налагането на визов режим на трети страни.
Според обжалвания регламент, ако трета страна прилага изискване за виза за гражданите на поне една държава-членка на ЕС, засегнатата страна може да поиска от ЕК да приеме акт, който да замрази временно освобождаването от изискване за виза за период до шест месеца.
Съдът в Люксембурт отхвърли жалбата на Комисията и нареди тя да плати съдебните разноски. С това регламентите остават в сила и ЕК би трябвало да разглежда исканията да въведе визи за страните като САЩ и Канада, които продължават да изискват визи от отделни държави-членки на ЕС.
Всяко българско правителство може законно да поиска от европейските институции да наложат визи за граждани на САЩ, Канада и Австралия.

Автор: Йордан Халачев

Станете почитател на Класа