5 ключа в годишната реч на Владимир Путин пред Федералното събрание

На първи декември руският президент Владимир Путин направи годишното си обръщение към Федералното събрание (руския парламент). Президентът се фокусира върху основните социални и икономически предизвикателства на Русия у дома и в чужбина.

Русия "няма да позволи нарушаване на нейните национални интереси, нито има нужда от външни съвети", каза Путин в обръщението си към двете камари на парламента. "Русия никога не търси врагове, но не приема натиска", обясни той. "Ще изградим своята собствена съдба, настоящето и бъдещето, без чужди непоискани съвети", подчерта той.

Руският президент припомни, че в последно страната е изправена пред опитите за външен натиск като "митовете за руската агресия, пропаганда и намеса в чужди избори, или тормоза на руските спортисти". В този смисъл, Путин отбеляза, че "информационни кампании за поръчка, изпълнение и разпространение на компрометираща информация, както и проповедите, са омръзнали на всички и ако е необходимо, ние можем да научим всеки."

Според него, Русия разчита на "приятелски и равноправен" диалог утвърждаване на принципите на справедливост и взаимно уважение в международните отношения и "е готова за сериозен разговор" за изграждането на стабилна система на международни отношения на двадесет и първи век.

Руският лидер заяви, че "руско-американският диалог е в интерес на световния мир" и че Москва "е готова да си сътрудничи с новата администрация на САЩ."
"Важно е да се нормализират и започват да се развиват двустранните отношения, основаващи се на равно и взаимна изгода", подчерта Путин.

Руският президент отбеляза, че Москва и Вашингтон споделят "отговорността за поддържането на сигурността и стабилността и опитите за пробив на стратегическия паритет може да доведеат до глобална катастрофа."

Путин припомни, че терористите в Сирия са претърпели "значителни щети" и докато руската армия и флот са показали, че "могат да работят ефективно далеч от местата, където са разположени за постоянно". Руският лидер благодари на руския военен професионализъм и смелост.

Руският президент обърна внимание на въпроса за борбата с корупцията и се позова на "големия информационен шум около известните случаи". "Борбата с корупцията не е" шоу ". Нито контактите на високо равнище нито предишните заслуги ще помогнат на корумпираните да избегнат наказанието, но и никой не може да се квалифицира като виновен преди издаването на съдебното решение.

"Смисълът на руската политика е"запазване на хората, умножаването на човешкия капитал като основно богатство на Русия". "Нашите усилия са насочени към подкрепата на традиционните ценности и семейството, демократичните програми, подобряване на околната среда, човешкото здраве, развитието на образованието и културата".

Станете почитател на Класа