Опозиционен кмет подкрепя насилствените действия в Каракас

Едни от най-силните демонстрации на опозицията стават в общината Чакао, управлявана от кмета от десницата Рамон Мучачо.

В клип, публикуван в социалните мрежи, се вижда как кметът активно участва в демонстрациите на опозицията, предшествани от група маскирани мъже, които са организирали насилие в някои райони на Столичната област на Каракас.

Мучачо, със зелена риза, отива открито до една от точките на концентрация на опозицията, където младежи с качулки, въоръжени с щитове, пръчки и бутилки, приготвят коктейли Молотов.

През последните дни местният лидер заяви, че не подкрепя действията, упражнявани от "анархистични групи" в града: "Някои хора казват, че се противопоставят на правителството и затова упражняват целенасочено насилие, но те също така се противопоставят на опозицията", каза той в интервю за Globovision.

"Насилието само помага на правителството", каза той, след като се ангажира с „осигуряване на мирен протест в града и пълното упражняване на гражданските и политическите права в нашата община." Въпреки това, сцените на насилие се повтарят.

Блокиране на пътища, увреждане на публична собственост, тероризиране на пешеходци, които не участват в протестите и сблъсъци със силите за сигурност вече са станали част от пейзажа.

Станете почитател на Класа