Разкриха загадката на перуанските огнени топки

Перуанските учени вярват, че са дешифрирали мистерията на огнените топки, осветили нощното небе, когато паднаха на Земята миналия месец. Изследователите казват, че това може да са резервоарите за гориво или налягане от спътник, който се е разпаднал при навлизане в земната атмосфера.

 

На 27 януари, както жителите на южно Перу, така и Перуанските военновъздушни сили (FAP), регистрираха ярки светлинни лъчи и силен шум, подобен на земетресение или самолет, движещи се със скоростта на звука, при падането на няколко огнени топки.

 

Общо пет различни кръгли предмети, включително и един с украински надпис, гравиран на повърхността му, по-късно бяха намерени в региона Пуно, близо до границата с Боливия. Никой от предметите не е причинил значителни щети на мястото на падане.

 

Директорът по астрофизика на Националната комисия за аерокосмически изследвания и развитие, Уолтър Гевара, разкри в интервю, че мистериозните огнени топки са всъщност част от спътник, избухнал при навлизане в земната атмосфера. "Открихме пет артефакти. Източникът не е известен. Само един от тях има надпис на украински. Трябва обаче да се отбележи, че фразите, върху друга от топките, са написани на руски език" обясни Гевара

 

Въпреки надписа на украински, който очевидно се отнася до характеристиките на артефакта, учените продължаватт да работят, за да се определи точно произхода на космическите отпадъци.

Станете почитател на Класа