229 севернокорейски красавици пристигнаха в Южна Корея

229 севернокорейски мажоретки са пристигнали в Южна Корея в сряда за подкрепа на спортистите и на двете страни по време на Зимните олимпийски игри в Пьончан, които започват в петък. Мажоретките се очаква да подкрепят южнокорейските спортисти, когато няма севернокорейски участник.

 

Момичетата са част от делегация от 280 членове, водена от министъра на севернокорейския спорт, Ким Ир-Гук,. Само 10 севернокорейски спортисти ще се състезават за страната си в игрите, а още 12 са в списъка на единния корейски женски отбор по хокей. Делегацията включва също 26 членен демонстрационен отбор по Таекуондо, четири члена на олимпийския комитет на Северна Корея и 21 журналисти.

 

Девойките, облечени в червени палта и шапки от кожа, размениха коментари с южнокорейски журналисти, докато чакаха имиграционния контрол. Една от тях, когато бе попитана за техните мажоретни съчетания, се пошегува: "Чакайте, ако разкажа сега, ще бъде по-малко вълнуващо, когато го видите."


Според съобщения в местните медии, мажоретките от Северна Корея са избрани в резултат на внимателен подбор, проверявал тяхната семейна история, външния им вид, техните умения и тяхната лоялност към управляващата Партия на работниците.

 

Собствената съпруга на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, Ри Сол-джу, бе една от мажоретките, изпратени на азиатското първенство по лека атлетика, проведено в Инчеон през 2005.

Станете почитател на Класа