Завършиха железопътната част на Кримския мост

Според информационния център на проекта, завършени са 306-те участъка от железопътната част на Кримския мост. Повече от шест километра от участъците са над водите на Керченския проток, а останалите, включително и тези на остров Тузла в средата на пролива, са над сушата.


Всяка секция тежи 500 тона и има два блока, в които се формират циркулационните маршрути към Крим и обратно. Общо са вложени 160 000 тона метални конструкции, които са базирани на 307 стълба.


Началото на движението на влаковете е насрочено за декември тази година. Очаква се до този момент да бъдат готови всички системи, които гарантират комфортното и безопасно движение на влаковете, включително системите за осветление, комуникации, а също и алармените, централизиращи и блокиращи устройства, информира ТАСС.


Мостът свързва Кримския полуостров с континенталната част на Русия. Той беше открит през май 2018 г., а първата, която премина по 19-те километра от магистралата, беше котката Мостик, която неотлъчно "надзираваше" работниците по време на строителството.

Станете почитател на Класа