Съветски разузнавач обвини Великобритания в убийството на заместника на Хитлер

Ветеранът от Руската външна разузнавателна служба Георгий Санников обвини британските специални служби в убийството на нацисткия престъпник Рудолф Хес.

Според него през 1987 г. заместникът на Хитлер в Нацистката партия не е извършил самоубийство, както се казва в официалната версия. Той е убит от специалните служби на Великобритания. При това до този момент Хес вече е прекарал 41 години в затвора.

 

http://pogled.info/imagebank/cache/190326200738-320x181.jpg

 

Една от главните загадки на Втората световна война е полетът на Хес от Германия към Обединеното кралство през май 1941 г., за да убеди британците да постигнат мир между страните. Пет години по-късно той е осъден на доживотен затвор.

 

 

„Според мен това е разрешена отгоре специална операция. Е, как един човек, без помощта на някого, спокойно ще преодолее въздушната отбрана на Германия? Освен това, забелязвайки, че е в Англия, Хес свободно кореспондира със семейството си, което е останало у дома и което не е било подлагано на репресии”, отбеляза Санников.

Според него официалната версия на смъртта на Хес е невярна. Смъртта на Хес е улеснена от британците, които се страхуват от силно изявление от негова страна. Градинската къща, в която тялото на Хес бе открито по странно съвпадение, е изгорена още на следващия ден.

 

0a

 

По-рано в Германия публикуваха личен дневник на офицера от Третия Райх Егон Оленхауер, който описва местата, където нацистите са крили злато и други съкровища по време на отстъплението от Полша.

Станете почитател на Класа