15-годишна рускиня спечели Скейт Америка в Лас Вегас с два четворни скока

15-годишната руска фигуристка Анна Щербакова спечели състезанието Скейт Америка в индивидуалната категория тази неделя, първи етап на Гран При на кънките на лед през този сезон.

 

По време на първия етап на тези международни състезания, проведен в Лас Вегас (САЩ), Щербакова на два пъти успешно извърши четворен Луц, считан за най-трудния скок, който й спечели 160.16 точки във волната програма. Общият й резултат, след като добави точките от кратката програма, беше 227,7 точки.


"Първите ми мисли след представянето? Бях много щастлива. До края на програмата се пързалях с мисълта:Търпение, търпение, не можеш да се отпуснеш ", заяви спортистката пред руския портал Sport24.


В проведеното в Лас Вегас състезание „Скейт Америка" участва и друга млада руска фигуристка, Елизавета Туктамешева, известна със своя „секси" шоу танц, който изпълни под ритъма на песента „Toxic" на Бритни Спиърс на Гран При 2018-2019 г. Тази неделя тя се окичи с бронз.


Следващият етап от Гран при на 2019-2020 г., който ще се проведе тази година между 18 октомври и 8 декември в Канада, ще бъде последван от още пет етапа - във Франция, Китай, Русия, Япония и накрая в Италия.

Станете почитател на Класа