Цукерберг ще се срещне с организаторите на рекламния бойкот срещу Фейсбук

Основателят и изпълнителен директор на Facebook Марк Цукерберг се съгласи да се срещне с активистките групи, които организираха мащабен бойкот, в рамките на който много компании изтеглиха рекламата си от социалната мрежа.
Според говорител на компанията, цитиран от Bloomberg, Фейсбук миналата седмица се свързал с активистите, за да уговори среща с главния оперативен директор на компанията Шерил Сандбърг и главния продуктов директор Крис Кокс, докато промоутърите от бойкота поискаха Цукърбърг също да участва в преговорите.
"Оттогава потвърдихме, че Марк може да се присъедини", заяви говорителят и добави, че "Фейсбук очаква отговора им и възможността да продължи диалога".
Преди това различни компании декларираха, че изтеглят реклами от Фейсбук като част от бойкот, организиран от групи за граждански права, включително Лигата за борба с клеветата (ADL), NAACP, Color of Change и други.
Кампанията им # StopHate4Profit насърчава компаниите специално да премахват рекламите си във Facebook, тъй като те твърдят, че компанията усилва гласовете на белите супрематисти и не прави достатъчно, за да спре разпространението на речта на омразата.
Сред компаниите, които се присъединиха към инициативата са Adidas, Ford, HP, Unilever, Coca-Cola и Starbucks.

Станете почитател на Класа