Израелски министър: Нямам представа кой стои зад убийството на иранския ядрен учен Мохсен Фахризаде

Израелският министър на населените места Цахи Анегби, близък сътрудник на израелския премиер Бенямин Нетаняху в партията Ликуд, заяви за израелския новинарски канал N12, че "няма представа" кой стои зад убийството на ядрения учен Мохсен Фахризаде, който ръководеше изследователския център. под ръководството на иранското министерство на отбраната, съобщава ТАСС.

"Нямам представа кой го е направил. Не че не мога да говоря поради страх или отговорност, наистина нямам идея", каза Анегби. Кабинетът на израелския премиер е отговорил на нъпрос на ТАСС, че "не коментира" убийството на иранския учен.

Израелското държавно радио KAN съобщава, че редица израелски дипломатически мисии по света са били поставени в режим "повишена готовност", без да се уточнява кои. Според телевизионния канал N12 тази мярка е засегнала всички чуждестранни мисии на еврейската държава. Вестник „Yedioth Ahronoth“ отбелязва, че говорителят на израелското външно министерство отказва да коментира въпроса за "сигурността на своите представители в чужбина" в отговор на искането на изданието.

Станете почитател на Класа