Байдън положи клетва като президент на САЩ и обеща... НА ЖИВО

Байдън положи клетва като президент на САЩ и обеща... НА ЖИВО
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    20.01.2021
  • Сподели:

Заклевам се тържествено, че вярно ще изпълнявам службата на президент

на Съединените американски щати, заяви той

 

 

"Заклевам се тържествено, че вярно ще изпълнявам службата на президент на Съединените американски щати и ще изпълнявам по възможно най-добрия начин своите задължения да следвам и отстоявам конституцията на САЩ.

 

 

" Това каза в клетвата си за президент на САЩ Джо Байдън. Преди него клетва положи и вицето му Камала Харис. Така тя влиза в историята, като първата цветнокожа и първи вицепрезидент с южноазиатски корени. Тя положи клетва, облечена в лилаво, намек към Шърли Чисхолм, първата афро-американска жена, която се кандидатира за президент. "Заклевам се да защитавам Kонституцията на Съединените американски щати от всички врагове в чужбина и в страната, да я спазвам с вярност и преданост, да поема този дълг свободно, безрезервно и без всякакви задни мисли. Надлежно и предано да изпълнявам задълженията, произлизащи от длъжността, в която стъпвам днес.

 

 

 

 

Нека Бог да ми е на помощ", произнесе клетвата тя. В речта си след инаугурацията Байдън говори за обединяване и единство. "Днес е денят на Америка, на демокрацията, ден на история и надежда с увереност да обновим, защото Америка е била изпитвана непрекъснато, но винаги е успявала да се справи. Днес чувстваме триумфа не на кандидат, а на кауза, а каузата е демокрацията. Демокрацията е безценна, тя е крехка и в този момент демокрацията победи. Така че на тази свещена земя, където само преди няколко дни насилието се опита да разклати основите на демокрацията, отново сме единни пред Бог."

Станете почитател на Класа