Катастрофални наводнения парализират Ню Йорк, Ида заличава всичко по пътя си

Катастрофални наводнения парализират Ню Йорк, Ида заличава всичко по пътя си
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    04.09.2021
  • Сподели:

Тези дни Ню Йорк изглежда като декор от апокалиптичен филм, с наводнени улици и жители, които се опитват да се върнат в разрушените си домове. Преминаването на урагана Ида донесе непрекъснати дъждове в региона и само в Ню Йорк бяха съобщени девет смъртни случая, включително мъж, жена и двегодишно дете, открити в безсъзнание в дома им.


В сряда следобед водата обхвана FDR Drive на Ню Йорк, основна магистрална артерия от източната страна на Манхатън, и авеню Бронкс ривър. Някои улици и метростанции бяха толкова наводнени, че Столичната транспортна администрация спря всички услуги.


Социалните мрежи са пълни с видеоклипове и снимки с опустошителните последици, които градът изпитва, и дори имаше сравнения със сцени от популярни филми за природни бедствия, като например „Денят след утре" от 2004 г., сниман точно в Ню Йорк.


Бяха споделени и видеоклипове, показващи превозни средства с вода, достигаща до прозорците им по и около големите магистрали в Ню Йорк, както и боклук, плаващ по улиците.


Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио обяви извънредно положение в града в сряда вечерта, като отбеляза, че е имало "рекордни дъждове в целия град, с брутални наводнения и опасни условия по пътищата по протежение на историческия метеорологичен феномен" .


От своя страна губернаторът Кати Хочул обяви извънредно положение в щата Ню Йорк в четвъртък сутринта и помоли жителите на столичния район да не напускат домовете си, тъй като „регионът е наистина парализиран".

Станете почитател на Класа