Breitbart: Русия и Китай поразиха Запада със своя свръхзвук

Breitbart: Русия и Китай поразиха Запада със своя свръхзвук
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.01.2022
  • Share:

Breitbart: Русия и Китай излизат от западната хватка на «военното сдържане»

 

 

Американският експерт от Breitbard признава, че Русия и Китай изпреварват Запада в най-новите видове оръжия.

Авторът счита, че САЩ са били шокирани от изстрелването от Китай на орбиталния носител на свръхзвукова ракета.

«Китай все още не е взривил главната си бомба над Америка – държавния дълг на САЩ“, пишат читателите.

2021 се превърна в година на нарастващи страхове за възможен конфликт между великите сили, който може да бъде предизвикан от инвазията на Китай в Тайван или на Русия в Украйна.

 

Breitbart: Русия и Китай поразиха Запада със своя свръхзвук

 

 

През 2021 г. и Русия, и Китай проведоха агресивни изпитания на хиперзвукови ракети. Руският лидер Владимир Путин заяви, че армията му е извършила три успешни хиперзвукови изстрелвания през последния уикенд на миналата година.

 

Октомврийското изпитание на Китай на ракета в ниска околоземна орбита с глобално покритие и хиперзвукова система за доставка на бойни глави беше жалък провал на разузнаването на администрацията на Байдън. Изумените служители на американското разузнаване нарекоха успехите на Китай „удивителни“ и признаха, че са „нямали представа“ как е могла да бъде създадена такава усъвършенствана система в пълна тайна.

 

Хиперзвуковите ракети променят правилата на играта, защото на теория могат да избягват съществуващите системи за противоракетна отбрана и да нанасят удари с минимално очакване.

 

Путин се похвали със своите хиперзвукови оръжия, че имат решаващи и ненадминати предимства пред американските и европейските отбранителни технологии.

 

Ако твърденията на Русия за новите й ракети са верни — винаги има голямо «ако» в цялата тази хвалба с технологичното превъзходство на Русия — тогава факт е, че те летят с такава скорост и на толкова ниски височини, че могат да изпреварват всяка ракета-прехващач на въоръжение в Съединените щати и са почти невъзможни за откриване, тъй като стената от горещ въздух пред ракетата се превръща в щит срещу радарните вълни.

 

 

 

 

 

Путин се похвали, че ракетите, изпитани през коледния уикенд, могат да поразят военноморски цели. Китай проведе епичен тест на ракета-убиец това лято и наскоро построи база в пустинята, за да усъвършенства своите ракети, като ги изстреля срещу пълномащабни макети на американски самолетоносачи.

 

Ако западните самолетоносачи бъдат извадени от уравнението, огромните сухопътни сили на Китай и Русия ще имат предимство в повечето бъдещи военни сценарии.

 

Русия показа най-новите си дронове и бойни роботи по време на военните игри Запад 2021 през септември, включително миниатюрния танк-робот Платформа-M, въоръжен с картечници и гранатомети. «Платформа-М» е способна да поразява цели през нощта без човешка намеса.

 

Най-тревожното нещо за бъдещата война е, че има много начини, по които тя да започне, но е много трудно да се предвиди как ще завърши.

 

Коментари на читателите: 

 

Mchebrew

Направете крачка назад за момент и вижте всичко през очите на Китай и Русия. Най-мощната държава в света се пука по шевовете. Имахме една година на бунтове: BLM/Antifa, мъжете се наричат ​​жени, децата посещават Drag Queen Hour, програма, която да им внуши всякакви неща, включително сексуално разнообразие. Междувременно военните търсят несъществуващи напъни за превъзходство на бялата раса и насърчават расовото и сексуалното разнообразие. Отказваме да поставим нашите граждани на първо място, а довеждаме милиони бежанци и мигранти от Третия свят без никакви планове за асимилация. Междувременно нашите лидери са банда осемдесетгодишни корумпирани политици, чийто единствен опит е десетилетия на политиканстване.

Не е изненадващо, че Китай и Русия се чувстват в опасност, живеейки до такъв луд съсед с най-големия арсенал от оръжия в света.

 

whcaoperator48

Изчакайте китайците да пуснат най-голямата си бомба от всички — бомбата на държавния дълг на САЩ.

 

FIXIT

Не се безпокойтe. Когато китайците и руснаците видят нашите специални части от войници-трансджендъри с пантофи и токчета, ще пукнат от смях.

 

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа