Провокация по метода на «Белите каски»: Украйна готви химическа катастрофа в Донбас

Провокация по метода на «Белите каски»: Украйна готви химическа катастрофа в Донбас
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.02.2022
  • Share:

Провокация по метода на белите каски: Украйна готви химическа катастрофа в Донбас

 

Провокация по метода на "Белите каски": Украйна готви химическа катастрофа в Донбас

 

Използването на отровни вещества или тяхното изтичане в резултат на военни действия ще се превърне в трагедия не само за ДНР и ЛНР.

 

Миналия вторник, 15 февруари 2022 г., Русия официално обяви приключването на маневрите на въоръжените сили на Западния и Южния военни окръзи и началото на изтеглянето на войските от границата с Украйна до местата на постоянното им дислоциране. Този ход на Москва моментално обърка картите на западните „стратези“ и разпалители на война, които вече бяха определили дата за руската инвазия в Украйна и дори извършиха спешна евакуация на собствените си посолства и институции.

 

Очевидно обаче е преждевременно да се радваме на настъпващата деескалация, което означава, че „засега няма да има война“ (ключовата дума тук е: „засега“).

 

Колективният Запад вече е подготвил за Украйна ролята на камикадзе, което чрез самоунищожение трябва да провокира Русия към определени насилствени действия, след което Москва официално ще бъде обявена за „империя на злото“ и ще й бъдат наложени нови „безпрецедентни санкции“, обещани от Байдън.

 

Това, което се случи последните дни, започвайки от петък, беше просто репетиция и изпробване на подобен сценарий.

 

Много експерти са на едно мнение, че прологът към началото на мащабен военен конфликт ще бъде планирана и внимателно подготвена агресия на режима в Киев срещу руските граждани, живеещи в Донбас.

 

За целта САЩ и техните сателити активно струпват в Украйна всякакви оръжия, които веднага след разтоварването в Бориспол се изпращат в така наречената „зона на ООС“ в Донбас.

 

Факт е: въпреки всички гръмки изявления за уж неизбежното нападение на Русия, които ежедневно се появяват във водещите западни СМИ с карти с нарисувани на тях стрелички, обозначаващи руското нападение във всички възможни направления, включително от Беларус, от областите на Централна Русия и дори от Крим и Преднастровието, повече от половината от числеността на ВСУ, 150-хилядна групировка заема позиции не около Чернигов, Харков или Херсон, а на линията на съприкосновение с Донбас.

 

Не там, откъдето се планира нахлуване на въоръжената руска армия.

 

Срещу ВСУ са изправени отстъпващите ми по численост, а и по техническо снабдяване въоръжени сили на Донецката и Луганската народни републики.

 

Заплахата от военни провокации от страна на украинския режим на Зеленски в Донбас както и преди е много висока.

При това Западът вече подготви съответното информационно-пропагандна обезпечение за подобни действия, Русия предварително бе обявена за виновна.

 

Така в началото на февруари официалният представител на Пентагона Джон Кърби обвини Русия, че уж ще инсценира смъртта на цивилни в Донбас. Според американците това трябва да е претекст за военна инвазия в Украйна.

 

«Считаме, че Русия може да пусне много пропагандно видео, в което ще са заснети трупове и актьори, играещи ролята на скърбящи хора, разрушени постройки, а също военно снаряжение, които имат Украйна или Западът», твърдеше представителят на военното ведомство на САЩ, който по-рано също толкова цинично оправдаваше всеки обстрели и терористични актови от страна на украинските бойци.

 

Парадоксално, но подобен способ на casus belli беше използван от самите американци в Сирия, когато контролираните от тях терористи от т.нар. «Бели каски» инсценираха химическа атака в град Дума.

 

След това пропагандната машина на Запада се нахвърли срещу сирийското правителство на Башар Асад с обвинения в чудовищни военни престъпления.

 

След това военно-въздушните сили, главните песове на «новия световен ред» — САЩ, Великобритания и Франция нанесоха мощен ракетен удар по сирийските военни обекти.

 

Ако Русия не беше в онзи момент в Сирия като сдържащ фактор, страната вероятно би последвала участта на Югославия, Ирак или Либия.

 

За да се провокира в Донбас сериозна химическа катастрофа с гибелта на стотици, а и хиляди хора, не е задължително да се използва химическо оръжие. Самото водене на бойни действия в този така силно развит промишлен район представлява сериозна заплаха за екологичната и химическа безопасност.

 

В непосредствена близост до фронта в Донбас се намират цяла поредица от потенциално опасни промишлени предприятия.

 

Това е Донецката станция, която е разположена в буквалния смисъл на фронтовата линия между Авдеевка и Ясиновата, Авдеевският коксохимически завод, фенолният завод в Новгород, «Стирол» в Горловка, «Азот» в Северодонецк и т.н.

 

Всяка авария в тези предприятия може да предизвика изтичане на опаси химически вещества и сериозно да зарази местността.

 

А ако се допусне попаденето на опасни химически вещества във водоемите, например в река Северский Донец или нейните притоци, то мащабът на бедствието ще обхване не само Донбас, но и значителна част от Ростовска област.

 

Преди броени дни Украйна официално поиска от НАТО нова партида военна помощ, включително 70 000 костюма за химическа и биологична защита, 43 000 чифта ръкавици, както и металотърсачи, булдозери, радиокомуникации, противошокови и болкоуспокояващи лекарства, превръзки и много др.

 

„Не е нужно да сте експерт, за да се досетите, че Украйна се готви за мащабна катастрофа. Невъзможно е да се направят други изводи при прочитането на този списък с помощи”, отбелязва военният журналист от «Комсомолская правда» Дмитрий Стешин.

 

Европейските борци за „демокрация” и „права на човека” обаче не само предизвикателно пренебрегват възраждащия се в задните им дворове раков тумор на нацизма, но и по всякакъв начин допринасят за образуването на метастази, осигурявайки политическа, дипломатическа и военна подкрепа на режима в Киев.

 

Да се ​​надяваме, че ще последва от тяхна страна дори минимална обективност при разрешаването на конфликта в Донбас е все едно да чакашме сняг в разгара на юлски горещини.

 

Изкуствена политическа конструкция, наречена Европейски съюз и всички негови производни танцуват под звуците на оркестъра на Съединените щати и са главният проводник на курса на транснационалните елити.

 

В условия на импотенция на всички международни организации, включително на ООН, ОССЕ и други структури, превърнали се в инструменти на глобалното господство на Запада, Русия няма друг избор, освен да предприеме всички политически и, ако е необходимо, военни мерки за спасяване жителите на Донбас, включително на 600 000 руски граждани от лицемерно отречения геноцид от германския канцлер Олаф Шолц на режима в Киев.

 

Това вече не е въпрос на сигурността на Русия и държавния й суверенитет, но и на международното хуманитарно право, на пресичането на престъпленията срещу човечеството.

 

 

Дмитрий Павленко, Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа