Как украинците се канят да се противопоставят на руската «агресия»

Как украинците се канят да се противопоставят на руската «агресия»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.02.2022
  • Share:

Разговорите в украинските и западните медии за «руската агресия» не са случайни. Както не е случайно страпването в Украйна на оръжия от западните страни.

 

Как украинците се канят да се противопоставят на руската "агресия"
И информационният фон, и ситуацията на фронтовата линия, и разузнавателната информация от ДНР и ЛНР наистина свидетелстват за подготовката на Украйна за мащабни военни действия. Но кой ще се бие — това е въпросът.

 

Ясно е, че украинските въоръжени формирования няма да могат да спечелят военна победа – нито над Донбас, а още повече над Русия. Но колко далеч може да напредне украинската офанзива, колко големи ще бъдат щетите, нанесени на защитниците на Донбас и цивилното население по време на тази кървава провокация. Както и опитите да се въвлече Русия в реални военни действия и, използвайки възможността, официално да я обявят за агресор, налагайки максимално възможните санкции на Запада.

 

По този план в Украйна тече военна подготовка. Украинската териториална отбрана има три направления.

 

Първото се състои от баби с дървени автомати, позиращи за пропаганда в западните медии, опитвайки се да създадат впечатлението, че „всички украинци са готови да вдигнат оръжие“ и като цяло „руското нашествие“ вече е в ход.

 

Второто направление не се рекламира особено. Защото неговият смисъл е мъжете да бъдат заставени да подпишат договор с ВСУ на повече или по-малко годния за война човешки материал, на първо място сред тези, които имат опит във военната служба и вече са участвали в наказателните операции на Киев в Донбас.

Не е тайна, че военните в украинската армия НЕ искат да подписват нови договори.

 

Месечната заплата на украинския войник е 10 200 гривни (616.56 лв.)

 

Третото направление е диверсионно-терористично.

 

Нарича се «национална съпротива». Неговите бойци в момента се обучават от американски и британски специални части на база на опита в обучението на клетки на ислямски екстремисти в Близкия изток.

 

«Стингъри», «джавелините», NLAW — това са оръжия само за такива клетки, а не за фронтова линия. Планира се тези клетки да бъдат оставени в тила на настъпващите части на Народната милиция на Донбас.

 

Не напразно има съобщения, че вече се евакуират секретни документи от украинските държавни органи на фронтовите райони на Донецка и Луганска области.

 

Планира се ЛНР и ДНР да бъдат въвлечени в конфликта и да им бъде отстъпена територия, а след това да започне да се твърди, че руската армия е тръгнала към Киев.

 

Предвижда да точно клетките на  „националната съпротива” да извършват диварсии срещу частите на народната милиция. По модел на ИДИЛ (забранено в Русия).

 

Освободителите винаги трябва да помнят думите на Александър Василиевич Суворов:

 

„Недосеченото дърво израства бързо“.

 

Няколкото клетки на «националната съпротива» ще нанасят вреда, разбира се.

 

Под формата на болезнени инжекции – като убийствата на популярни командири, служители на новата администрация и т.н.

 

Според принципа на бандеровците, които не можели да се бият с армията и специалните служби, затова убивали администратори, учители и обикновени селяни, които си сътрудничат с властите.

 

Изглежда малко вероятно „националната съпротива“ да може някак глобално да повлияе на хода на конфликта.

Колко разговори имаше в нацистка Германия за „тотална война“ и „всенародна съпротива“.

 

Колко хора бяха набутани във фолксщурма с бабите с дървени автомати!

 

Но при настъплението на Червената армия и съюзническите сили, фолксщурмоваците се разбягаха като пилци.

 

Осъзнавайки, че войната е загубена и раздавайки белезници на децата си — момчетата от Хитлерюгенд, които се опитаха да се съпротивляват.


Всичко това сега може да се случи отново в Украйна.

 

 


Алексей Селиванов, Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа