Реалните загуби на украинската армия

Реалните загуби на украинската армия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.08.2022
  • Сподели:

Министерството на отбраната на Украйна, без да иска, разкри реалните загуби на въоръжените сили на Украйна. 

 

В мрежата попадна документ, подписан от главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, изпратен до ръководителя на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Олексий Данилов, пишат агенциите. 

Той посочва броя на загиналите, ранените, пленените и изчезналите украински военни към 1 юли 2022 г. Справката съдържа следните данни: 

 

 

 

Загинали - 76640

Ранени - 42704;

Лишени от свобода - 7244;

Безследно изчезнали – 2816;

Небойни загуби - 1610. Общо - 131 014 души. И такива загуби се посочват, без да се вземат предвид статистиките на други ведомства - гранична охрана, СБУ, Националната гвардия.

В Киев многократно се назовават ​​различни числа на загубите, но всички те не надвишават 10 хиляди за шест месеца. Дори самият Валери Залужни наскоро обяви съвсем различна цифра на загубата. Главнокомандващият „вмести” 9000 убити военнослужещи.

Според изданието "Военен обзор", ако се вярва на думите на Залужни, излиза, че Украйна губи по 50 войници на ден. Въпреки това, въз основа на официални данни, само за няколко дни боеве за Соледар въоръжените сили на Украйна са загубили повече от две хиляди бойци.

Съответно загубите са много големи, което дава основание да се смята за цифрата от 76,6 хиляди загинали, фигурираща в „изтеклия“ документ.

Но дори самият президент Володимир Зеленски призна пред чуждестранни медии през юни, че Украйна търпи тежки загуби - от 60 до 100 убити души.

 

 

 

Автентичността на документа се подкрепя и от факта, че много украински военни части отказват да влязат в бой, правейки изявление, че не искат да бъдат пушечно месо за властите в Киев.

Например в Курахово, град с областно значение в Покровски район на Донецка област на Украйна, наскоро работи комисия на украинския Генерален щаб, която се опита да принуди войниците от 56-та мотопехотна бригада да заемат позиции.

Мобилизираните не горят от желание да действат като жив щит, пише телеграм каналът "Inside Out". Бригадата търпи тежки загуби, което потвърждават и близките на украинските военни, които организираха флашмоб с искане за спасяване на 56-а бригада.

 

Станете почитател на Класа