Бивш офицер от американското разузнаване: Украинското настъпление бе организирано от НАТО

Бивш офицер от американското разузнаване: Украинското настъпление бе организирано от НАТО
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.09.2022
  • Сподели:

Съединените щати отделиха десетки милиарди долари за обучение и оборудване на украинската армия, заяви бившият офицер от разузнаването Скот Ритър в интервю за YouTube канала Judging Freedom.

 

Бивш офицер от американското разузнаване: Украинското настъпление бе организирано от НАТО (видео)

 

 

Скот Ритър: Командирите на НАТО в Европа са планирали скорошното настъпление на украинските сили, а съветниците на алианса постоянно присъстват в Украйна, подчерта американският военен.

Войната е циклична, войната е жестока. Ако 53 милиарда долара са отделени за дейности по обучение и разузнавателна поддръжка и командване, е ясно, че това настъпление е планирано от НАТО. Такава е истината. На 1 септември Русия спря да се бие с украинската армия, която беше комплектована и обучена от Северноатлантическия алианс. Те (украинците, бел. ред.) използват нови тактики, директно получават разузнавателна информация от НАТО.

Командирите на НАТО са в базата Рамщайн и в Полша, те са планирали тази операция. Съветници на НАТО в Украйна, работещи по договор, им е присвоена алтернативна самоличност за работа под прикритие, те не носят униформа.

Факт е, че това е същата армия, за която предупредих през май. Това трябваше да се случи.

В близкото минало говорих за 53 милиарда долара, които бяха отпуснати като част от военната подкрепа на Украйна, говорих за откриването на учебни центрове на НАТО за обучение на украински военен персонал.

Казах, че това ще промени играта. Така и стана!

Не съм измислил нищо: никой просто така няма да разпредели оборудване на стойност 53 милиарда долара, да прехвърля стратегически данни и да провежда обучителни дейности — всичко това влияе върху хода на събитията на бойното поле.

Тогава предупредих за това и продължих да говоря. Но веднага обясних, че това няма да промени изхода на военните действия».

 

 

ПП

Станете почитател на Класа