Най-малко 13 цивилни бяха убити при украински удар срещу Донецк

Най-малко 13 цивилни бяха убити при украински удар срещу Донецк
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    20.09.2022
  • Сподели:

Въоръжените сили на Украйна целенасочено са обстрелвали места на струпвания на хора в Донецк, като на обстрел са били подложени спирка на обществения транспорт, магазин и банка, обяви лидерът на ДНР Денис Пушилин

При украински "наказателен" удар срещу Донецк бяха убити 13 цивилни, заяви днес проруският кмет на града Алексей Кулемзин, цитиран от Франс прес и БТА.

"По предварителни данни 13 цивилни са убити вследствие на наказателен обстрел на площада на "Бакинските комисари" в Западен Донецк, каза Кулемзин в Телеграм и уточни, че "броят на ранените все още не е окончателно установен".

"Девет снаряда с калибър 155 мм бяха изстреляни по село Нетайловое", каза кметът, като призова местното население "да не излиза навън, ако не е крайно необходимо".

Въоръжените сили на Украйна целенасочено са обстрелвали места на струпвания на хора в Донецк, като на обстрел са били подложени спирка на обществения транспорт, магазин и банка. Това каза днес лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република Денис Пушилин, цитиран от ТАСС. "Те искат да ни сломят. Няма да успеят", изтъкна Пушилин в своя канал в Телеграм.

Франс прес отбелязва, че няма възможност да получи потвърждение за достоверността на информацията от независими източници.

Руското министерство на отбраната потвърди днес, че вчера руските сили са нанесли няколко удара в цяла Украйна, включително един срещу град Запорожие, „като унищожиха работилници, в които се обслужват технически американските (ракетни) системи "Хаймарс".

На фона на украинската контраофанзива, която започна в началото на този месец в района на Харков, руската армия заяви, че изтегля част от войските си, за да „подсили“ тези в Донецка област, където боевете са ежедневни.

Украинското президентство потвърди днес, че при вчерашни удари, нанесени от руските сили, "десетима цивилни са били убити и 22-ма са били ранени".

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа