Обвиниха нападателя на Пол Пелоси в опит за отвличане и убийство

Обвиниха нападателя на Пол Пелоси в опит за отвличане и убийство
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    02.11.2022
  • Share:

Мъжът, обвинен в нападението на Пол Пелоси, съпруг на председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, е казал на полицията, че е искал „да държи конгресменката за заложница и да й счупи капачките на коленете", съобщиха властите в Калифорния.
42-годишният Дейвид Депап нападнал спящия Пол Пелоси в спалнята на двойката в градската къща в Сан Франциско малко преди 2:30 сутринта миналия петък сутринта, според федерална клетвена декларация. Федералните прокурори са повдигнали две обвинения срещу него, дни след като полицията съобщи, че той е нахлул в дома на Пелоси и е ударил 82-годишния съпруг на лидерката на Конгреса с чук по главата.
Пол Пелоси бе тежко ранен при атаката и бе опериран в продължение на няколко часа в петък, докато съпругата му бързаше да се върне от Вашингтон към болницата, където той беше откаран. Той беше опериран от фрактура на черепа, както и за сериозни наранявания по ръцете.
Депап е обвинен федерално за възпрепятстване или отмъщение срещу федерален служител чрез заплаха или нараняване на член на семейството. Той също така е изправен пред едно обвинение в опит за отвличане на американски служител поради изпълнение на служебни задължения. Обвиненията предвиждат присъди до 30 години, ако бъде осъден.
Депап също е изправен пред множество обвинения на щатско ниво – включително опит за убийство, нападение със смъртоносно оръжие, кражба с взлом, малтретиране на възрастни и заплаха към държавен служител. Тези обвинения бяха повдигнати отделно от окръжния прокурор на Сан Франциско Брук Дженкинс. Тя нарече атаката "политически мотивирана" и каза, че щатските обвинения се наказват с присъда от 13 години до доживотен затвор.
Дженкинс потвърди, че нападателят е бил насочен към Нанси Пелоси, когато е нахлул в дома на двойката. Тя не била там и Депап, след като извикал „Къде е Нанси?", се изправил срещу Пол Пелоси с чук.
Полицията откри в резиденцията на Пелоси раницата на заподозрения с „ролка тиксо, бяло въже, един чук, един чифт ръкавици и дневник".
Пол Пелоси е казал, че никога преди не е виждал Депап, който влезнал в спалнята на семейството и казал, че иска да говори с Нанси. „Когато Пелоси му казал, че Нанси не е там, Депап каза, че ще седи и ще чака. Пелоси заявил, че съпругата му няма да се прибере няколко дни, а Депап повторил, че ще изчака. Пелоси успял да влезе в банята и тогава се обадил на 911".
Служителите подчертаха, че бързите действия на диспечера са спасили живота му. На линията, оставена отворена от Пелоси, диспечерът слушал разговора между него и нападателя. Две минути по-късно пристигнала полицията.

Станете почитател на Класа