„Не е страшно да умреш за Родината“

„Не е страшно да умреш за Родината“
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.12.2022
  • Share:

„Нашите хора умеят да обичат, да бъдат приятели и да умират, и дори в такива количества, колкото и да е тъжно, но не страшно, това е нашата сила“, отговори депутатът Дмитрий Певцов на въпроса каква е силата на руския човек.

 

 

Водещият на концерта се съгласи: „Не е страшно да умреш за Родината“.

 

„Не е страшно да умреш за Родината“

 

 

По-рано съобщихме/Руски кадетски корпус ще носи името на герой на Русия, загинал по време на спецоперацията

Името на героя на Русия Максим Песков, който покри със себе си граната, за да защити колегите си по време на специалната операция в Украйна, ще бъде присъдено на Томския кадетски корпус.

 

Руски кадетски корпус ще носи името на герой на Русия, загинал по време на спецоперацията

 

 

На 7 април в Томск се проведе траурен митинг за сбогуване с Максим Песков, офицер, загинал по време на военна специална операция в Украйна. С указ на президента на Русия Максим Песковой е удостоен посмъртно със званието Герой на Русия. Това съобщиха от пресслужбата на областната администрация.

Възпитаникъ на Томския кадетски корпус и Новосибирското висше военно командно училище, старши лейтенант Максим Песковой служи като командир на разузнавателна рота на военното поделение Новочеркаск. От първите дни той участва в специалната военна операция на територията на Украйна и с цената на собствения си живот спасява отряда си.

 

002ввв

 

„Разузнавателната група под командването на старши лейтенант Песков изпълняваше задача и попадна в засада. Те водеха неравна битка с нацистките привърженици, които бяха превзели населеното място и издевателстваха над мирните жители.

По време на битката граната попадна в местоположението на отряда. Веднага след като се ориентира, Максим я закри с тялото си и спаси другарите си. Групата на Песков оцеля и изпълни задачата», разказва за подвига на офицера заместник-командирът на Централния военен окръг генерал-майор Рустам Миникаев, който пристигна на прощалната церемония от Екатеринбург.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа