Шефовете се борят да привлекат работници с перфектната работа

Шефовете се борят да привлекат работници с перфектната работа
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    05.01.2023
  • Сподели:

Име: Идеалната работа.
Възраст: Като мечта, стара колкото платената работа.
Външен вид: Като редовна работа, но перфектна.
Хамак: Моля?
Това е идеалната ми работа. Не съм сигурен, че има хамак. Говорех повече по отношение на персонализиран работен график и персонализиран пакет от заплати.
Докато мога да лежа в хамака цял ден, те могат да ми плащат с пакет фъстъци. Не съм сигурен, че разбирате концепцията за перфектната работа.
И аз се канех да кажа същото за теб. Не бихте ли искали да изберете колко възнаграждение да получавате като заплата, колко в облаги и колко в акции от капитала на компанията?
Това триков въпрос ли е? Не, нарича се персонализирана компенсация и е популярна в САЩ. Работодателите, включително Netflix, го правят от дълго време и сега се просмуква към по-малките компании.
Аз да решавам как да ми се плаща? Точно. Някои фирми дори ви позволяват да конвертирате неизползваната почивка в пари за пенсионен план или изплащане на студентски заем.
Не разбирам защо ми предлагат избор, освен ако не се опитват да ме остържат. За да останем конкурентоспособни. Освен това различните служители имат различни нужди.
Кое е по-добро, пари в брой или акции от капитала? Това зависи от компанията, икономиката и вас. „Преди година виждахме служителите, особено тези от крайбрежието, да искат повече капитал. Сега те искат повече финансова сигурност и избират пари в брой", каза един главен изпълнителен директор пред Wall Street Journal
Какво друго мога да получа? Хибридна работа – избирате кога и колко често да идвате в офиса. Това вече го имам, но не аз избирам. Просто зависи кога са стачките в железниците.
Четиридневна седмица? Ако това означава по-малко работа за същите пари, тогава да, моля. В Австралия няколко корпорации правят планове да намалят работната седмица с 20% тази година.
Защо подобни неща изглежда се случват само извън Обединеното кралство? Може би защото сме твърде заети да се плъзгаме в гигантска рецесия. О да. Съжалявам, че нищо от това не се отнася за вас.
Казвате: „Почивен петък? Предполагам, че ще трябва да започна да се обаждам за болнични в четвъртък".
Не казвате: „Как бихте искали да получите намалението на заплатата си?"

Станете почитател на Класа