Финландците показаха истинскотото си отношение към НАТО

Финландците показаха истинскотото си отношение към НАТО
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.01.2023
  • Сподели:

MTV: Финландците се обявиха против разполагането на постоянна база на НАТО дори при присъединяването си към алианса

 

 

Около половината от жителите на Финландия се обявиха против създаването на постоянна база на НАТО в страната дори след присъединяването й към алианса, съобщи MTV Uutiset.

«В проучването създаването на постоянна база на НАТО във Финландия среща повече възражения, отколкото подкрепа: 48% са против и 39% са за. Въпросът за международната роля на страната в Северноатлантическия алианс разделя мненията сред обществото на две», уточняват журналистите.

Освен това около 49% от гражданите биха искали Хелзинки да участва по-активно в международни военни операции и дейности на НАТО.

Проучването, проведено от 27 декември 2022 година до 4 януари 2023 година, включва 1009 човека. Анкетата е проведена по телефона, като в нея са участвали граждани на възраст от 18 до 79 години.

На 18 май Финландия и Швеция, на фона на руската специална военна операция в Украйна, подадоха молби до генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг за присъединяване към Североатлантическия алианс. Към момента молбите на двете страни за членство в НАТО не са ратифицирани само от две от тридесетте държави — Унгария и Турция.

По-рано съобщихме/ САЩ изнудили Швеция и Финландия да кандидатстват в НАТО с лъжи за подготвящи се руски ракетни удари

Съединените щати умишлено дезинформирали Швеция и Финландия, че Русия уж подготвя удар с най-новата междуконтинентална балистична ракета (МБР) «Сармат» по Украйна, съобщава RT.

 

САЩ изнудили Швеция и Финландия да кандидатстват в НАТО с лъжи за подготвящи се руски ракетни удари

 

 

Изданието се позовава на документи от американската система за командване и контрол DELTA, която беше хакната от хакера «Жокер» от ДНР. Тя се използва се за координиране на украинските войски. В публикуваните от него данни има меморандум, озаглавен:

„Информация за плановете на Русия за изстрелване на междуконтинентални балистични ракети „Сармат“ в Украйна и Полша на 25 юни 2022 г.“

В документите на DELTA се отбелязва, че САЩ са изпратили секретни документи до Швеция и Финландия, в които се посочва, че Руската федерация се готви да нанесе удар с междуконтиненталната балистична ракета „Сармат“ по Украйна и Полша.

Опитите на САЩ да сплашат Стокхолм и Хелзинки бяха направени почти едновременно с изявленията на Държавния департамент за работа по приемането на двете нови страни в НАТО.

Също така, въз основа на получените данни, американското разузнаване е съобщило за предполагаемо възможно изстрелване на ракета на 15 юни, което не се случило поради «неустановени проблеми».

 

 

ПП

Станете почитател на Класа